Χαμηλά ο πήχης από Goldman - BofA για τα εταιρικά κέρδη του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλά ο πήχης από Goldman - BofA για τα εταιρικά κέρδη του 2023
Υποτονικές διαφαίνονται οι προοπτικές για την αύξηση των κερδών των εταιρειών παγκοσμίως φέτος, παρά τα - σε γενικές γραμμές - καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα α' τριμήνου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Υποτονικές διαφαίνονται οι προοπτικές για την αύξηση των κερδών των εταιρειών παγκοσμίως φέτος, παρά τα - σε γενικές γραμμές - καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα α' τριμήνου σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές των Goldman Sachs και Bank of America (BofA).

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ο πληθωρισμός που παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι πρόσφατες τραπεζικές αναταραχές αναμένεται να οδηγήσουν σε χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη κατά το β' εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι η αύξηση των κερδών δεν θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική στις περισσότερες περιοχές φέτος, προβλέποντας «πολύ μικρή αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του 2024».

Όσον αφορά στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η τράπεζα «βλέπει» αύξηση των κερδών κατά 5% το 2024, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιαπωνία αναμένεται να φτάσει στο 6% και στην Ασία 17%, από τα χαμηλά επίπεδα του 2021.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η τελευταία περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών: Σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα μεγέθη α' τριμήνου, εκ των οποίων το 79% έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

Όπως σημειώνουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της BofA, «οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή δείχνουν υποτονικές προοπτικές». «Οι βασικοί δείκτες προβλέπουν μια ήπια συρρίκνωση το 2023» σημειώνουν. Όπως επισημαίνουν, πάντως, οι εκτιμήσεις αυτές δεν αντικατοπτρίζουν ένα περιβάλλον ύφεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ύφεση και επιτόκια «τρόμαξαν» τα funds μετοχών - Εκροές 16,9 δισ. δολαρίων σε μια εβδομάδα

JP Morgan: Ο φόβος πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε χρυσό και τεχνολογία

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στον τραπεζικό δανεισμό από την Fed, έπειτα από την πώληση της First Republic

gazzetta
gazzetta reader insider insider