Άνοδος για την Παρασκευή και την εβδομάδα στο πετρέλαιο - Απώλειες για τον Μάρτιο και το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για την Παρασκευή και την εβδομάδα στο πετρέλαιο - Απώλειες για τον Μάρτιο και το α' τρίμηνο
Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση των μελών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+)

Άνοδο για την Παρασκευή και σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, την ώρα που ο «μαύρος χρυσός» υποχώρησε για τον Μάρτιο και για το α' τρίμηνο του 2023.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση των μελών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+) την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 3 Απριλίου τα μέλη του OPEC+ συνεδριάζουν και αναμένεται να μην αλλάξουν την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου που έχουν σε ισχύ.

Πέρα από τις εξελίξεις γύρω από τον OPEC+, οι αγορές φαίνεται πως προεξοφλούν μια χαλάρωση στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εντός του 2023, γεγονός που απομακρύνει και τις ανησυχίες για την πρόκληση μιας ύφεσης στην αμερικανική οικονομία που θα επηρέασε σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου.

Οι τιμές

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκαν 1,3 δολάρια ή 1,8% στα 75.67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ κινήθηκαν ανοδικά και σε επίπεδο εβδομάδα. Αντίθετα, για το σύνολο του Μαρτίου έγραψαν πτώση, ενώ και για το α' τρίμηνο, σημείωσαν απώλειες.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουνίου, το βράδυ της Παρασκευής -ώρα Ελλάδας- κέρδιζαν 1,25 δολάρια ή 0,99% στα 79.58 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απώλειες στην ημέρα, αλλά κέρδη για τον Μάρτιο και το τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider