Πετρέλαιο: Δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη η τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη η τιμή
Η τιμή του πετρελαίου έφτασε ενδοσυνεδριακά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ τα οποία έδειξαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση φέτος, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της και έκλεισε με μικρή πτώση.

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε ενδοσυνεδριακά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ τα οποία έδειξαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση φέτος, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της και έκλεισε με μικρή πτώση.

Από ό,τι φαίνεται η αγορά παραμένει ανήσυχη για το «θολό τοπίο» γύρω από την τραπεζική κρίση και την κρίση ρευστότητας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI παραδόσεως Μαΐου έχασε 23 σεντς ή 0,3% για να κλείσει στα 72,97 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια των συναλλαγών έφτασε έως τα 74,37 δολ. το βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση των αποθεμάτων αργού από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα τα αποθέματα συρρικνώθηκαν κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Μαρτίου. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσο όρο, πτώση της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Αποκαθίσταται η επενδυτική όρεξη για ρίσκο ρίχνοντας ξανά την τιμή του «κίτρινου μετάλλου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider