Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με περιορισμένο τζίρο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με περιορισμένο τζίρο
Κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς για την αρχή της εβδομάδας, με την προσοχή στις τραπεζικές εξελίξεις.

Με θετικά πρόσημα έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ελληνική αγορά «πάτησε» στα κέρδη των ταμπλό σε Ευρώπη και ΗΠΑ και καθώς οι ανησυχίες για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα φαίνεται να υποχωρούν (τουλάχιστον για την ώρα...).

Η άνοδος των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου έδωσε το σήμα για κέρδη στο ΧΑ, αλλά ο χαμηλός τζίρος που επικράτησε στην αγορά για τη Δευτέρα υποδηλώνει ότι οι ανησυχίες για το επόμενο χρονικό διάστημα (ιδιαίτερα ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα) δεν έχουν εκλείψει.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ξεχωρίζει το «ταμείο» για την αγορά της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ, από την Intrakat με τίμημα στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε 1,43% στις 1.035,72 μονάδες και ο τζίρος έφτασε κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.037,22 μονάδες και χαμηλό στις 1.025,01 μονάδες.

O Large Cap κέρδισε 1,55 στις 2.502 μονάδες, ο Mid Cap ισχυροποιήθηκε 0,7% στις 1.525 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 2,5% στις 755,28 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 3,5% εμφάνισε η Intrakat και κέρδη 2,9% η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider