Κέρδη για τον χρυσό την Τετάρτη υπό τη «σκιά» της Fed

Newsroom
Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό την Τετάρτη υπό τη «σκιά» της Fed
Η Fed ενέκρινε την νέα αύξηση των επιτοκίων της, εκφράζοντας επιφυλακτικότητα για την πρόσφατη τραπεζική κρίση.

Ανοδικά πρόσημα κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού, που ολοκλήρωσαν τη μέρα λίγο πριν από την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Η Fed ενέκρινε την νέα αύξηση, εκφράζοντας επιφυλακτικότητα για την πρόσφατη τραπεζική κρίση και υποδεικνύοντας ότι οι αυξήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους. Πρόκειται για την ένατη αύξηση από τον Μάρτιο του 2022, με την οποία η FOMC σημείωσε ότι οι μελλοντικές αυξήσεις δεν είναι δεδομένα και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα δεδομένα.

«Η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά τα εισερχόμενα στοιχεία και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική», ανέφερε η FOMC μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. «Η Επιτροπή αναμένει ότι κάποια επιπλέον σύσφιξη μπορεί να είναι κατάλληλη προκειμένου να επιτευχθεί μια στάση νομισματικής πολιτικής που θα είναι αρκετά περιοριστική ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου».

Πριν από την ανακοίνωση της Fed, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, κέρδισαν 0,4% ή 8,5 δολάρια στα 1.949,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Μετά από την απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα συμβόλαια έφτασαν να κερδίζει 0,8% στα 1.970 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.