Το Χρηματιστήριο... υποκύπτει στις πιέσεις από το εξωτερικό

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο... υποκύπτει στις πιέσεις από το εξωτερικό
«Μάχη» με τις 1.030 μονάδες στην ελληνική αγορά, με απώλειες κοντά στο 2% για τις μετοχές των τραπεζών.

Πτωτικό γύρισμα σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Παρασκευή, με την ελληνική αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από τις απώλειες που καταγράφονται στα ξένα ταμπλό

Οι νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης και ειδικότερα της Credit Suisse επαναφέρουν τις φοβίες για ένα φαινόμενο ντόμιμο από τις καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ.

Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η αξιολόγηση της Moody's για την Ελλάδα, που αναμένεται να δημοσιευτεί αργά το βράδυ της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται πως ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί τη χώρα μας 3 επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Την επόμενη Παρασκευή, 21 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη η αξιολόγηση της Standard and Poor's για την Ελλάδα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών πέφτει 0,30% στις 1.028,78 μονάδες και ο τζίρος φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει υψηλό στις 1.045,72 μονάδες και χαμηλό στις 1.026,59 μονάδες.

Ο Large Cap διολισθαίνει 0,23% στις 2.500 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 0,56% στις 1.481,37 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών χάνει 1,97% στις 754,82 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών κέρδη 2,67% σημειώνει ο ΟΠΑΠ και άνοδο 2,05% ο ΟΤΕ.

Αντίθετα, πτώση 3,1 καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και απώλειες 2,7% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider