Κέρδη για το πετρέλαιο, κόντρα στις αρχικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο, κόντρα στις αρχικές πιέσεις
Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από τις προοπτικές της ζήτησης. 

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες γύρω από τις προοπτικές της ζήτησης και κόντρα στις αρχικές πιέσεις λόγω Κίνας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, τύπου WTI, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 78 σεντς ή 1%, φθάνοντας στα 80,46 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε άνοδο 35 σεντς, στα 86,18 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η κινεζική κυβέρνηση έθεσε τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης στο 5%, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της CMC Markets, Michael Hewson, να κάνει λόγο για έναν «μη φιλόδοξο στόχο», σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ο παράγοντας που οδήγησε πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου, πιο νωρίς τη Δευτέρα. Εντούτοις, οι τιμές βρήκαν ώθηση για να τερματίσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Παράλληλα, η Saudi Aramco ανέβασε την τιμή πώλησης για το αραβικό ελαφρύ αργό στην Ασία. Σύμφωνα με τον αναλυτή της The Price Futures Group, Phil Flynn, «εάν η Σαουδική Αραβία αισθάνεται αρκετά αισιόδοξη για να ανεβάσει τις τιμές στην Κίνα, πρέπει να αισθάνεται αρκετά καλά για τις προοπτικές ανάπτυξης της ζήτησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητος, αλλά πάνω από τα 1.850 δολάρια, ο χρυσός

Με ανάμικτες διαθέσεις το ξεκίνημα της εβδομάδας στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider