Τέλος το 3ήμερο θετικό σερί για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος το 3ήμερο θετικό σερί για τον χρυσό
Η ισχύς του δολαρίου των ΗΠΑ πίεσε το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός επέστρεψε στις απώλειες την Πέμπτη διακόπτωντας ένα θετικό σερί τριών ημερών, καθώς η ισχύς του δολαρίου των ΗΠΑ πίεσε το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.840,50 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex μετά από άνοδο για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έως την Τετάρτη. Οι τιμές σημείωσαν μηνιαία πτώση 5,6% για τον Φεβρουάριο, τις μεγαλύτερες απώλειες σε επίπεδο μήνα από τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 0,9%, στα 20,901 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 0,5%, στα 1.444,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ πλατίνα παράδοσης Απριλίου κέρδισε σχεδόν 0,2%, στα 963,20 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου απώλεσε 2% στα 4,076 δολάρια ανά λίβρα.

«Ο χρυσός παγιδεύεται σε ένα καθεστώς που καθοδηγείται από το δολάριο των ΗΠΑ, αλλά συνεχίζει να βρίσκει αγοραστές ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και του γεωπολιτικού κινδύνου», εκτιμά ο Στέφεν Ινς, της SPI Asset Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πρασίνισαν» οι ευρωαγορές παρά τον πληθωρισμό και την ΕΚΤ

«Παταγώδες λάθος» η διακοπή ή χαλάρωση της νομισματικής σύσφιξης

Κόλινς (Fed): Θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια και να διατηρηθούν στα ύψη

gazzetta
gazzetta reader insider insider