Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί για τον S&P με τεχνολογική ώθηση - Στο +14% η Nvidia

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί για τον S&P με τεχνολογική ώθηση - Στο +14% η Nvidia
Στα «πράσινα» ο S&P 500 μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στην αμερικανική αγορά, με τους κυριότερους δείκτες στην Wall Street να αφήνουν πίσω τους την επιφυλακτικότητα που επικράτησε στις σημερινές συναλλαγές, στην «σκιά» των ανησυχιών για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια, την στιγμή που οι πληθωριστικές πιέσεις εξακολουθούν να ταράζουν τα νερά στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 33.1534 μονάδες, ενισχυμένος κατά 108 μονάδες ή 0,33%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε άνοδο για πρώτη φορά εδώ και πέντε συνεδριάσεις, σημειώνοντας κέρδη 0,53% στις 4.012 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,72% στα επίπεδα των 11.590 μονάδων.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 14% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, η οποία υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη του δ' τριμήνου, ενώ ο τίτλος της Netflix έχασε σχεδόν 3%, μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας για μείωση του κόστους συνδρομής σε πάνω από 30 χώρες.

Μάκρο

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 192.000 έναντι 194.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 αιτήσεις. Πρόκειται για την 6η συνεχόμενη εβδομάδα υποχώρησης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στη χώρα.

Tαυτόχρονα, έγινε γνωστό πως η οικονομίας των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022 αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με τις αρχικές μετρήσεις, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 2,7% στο δ' τρίμηνο του 2022, έναντι ανάπτυξης 2,9% σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τέλος στο αρνητικό σερί για το WTI με άνοδο 2%

Όσο το Ευρώ «διολισθαίνει» έναντι του χρυσού, τόσο θα... ανεβαίνουν τα επιτόκια

Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών οι τιμές του χρυσού - Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider