Πετρέλαιο: Aνοδικά οι τιμές για 3η συνεχή συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Aνοδικά οι τιμές για 3η συνεχή συνεδρίαση
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε εβδομαδιαίες αυξήσεις στις προμήθειες αργού, βενζίνης και αποστάγματος της χώρας. 

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε εβδομαδιαίες αυξήσεις στις προμήθειες αργού, βενζίνης και αποστάγματος της χώρας.

Τα δεδομένα, ωστόσο, έδειξαν επίσης «κάποια στοιχεία βελτίωσης της ζήτησης των καταναλωτών για διυλισμένα προϊόντα», δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey, συνεκδότης του Sevens Report Research, με τον κινητό μέσο όρο αποθεμάτων βενζίνης τεσσάρων εβδομάδων να αυξάνεται κατά λίγο πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα σε 8,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η EIA ανέφερε επίσης «άλμα» 2,2% στο ποσοστό χρήσης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ, γεγονός που «δείχνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης διυλιστηρίων αναμένουν αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης».

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 1,33 δολάρια ή 1,7%, φθάνοντας στα 78,47 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το brent παράδοσης Απριλίου κέρδισε 1,40 δολάρια ή 1,7%, στα 85,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιανουαρίου.

Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2,4628 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 2,8933 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 2,396 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,3%, μετά από άνοδο 3,3% την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν μίας εβδομάδας οι τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider