Χρυσός: Κέρδη για δεύτερη ημέρα - Βρήκε στήριξη στη σταθεροποίηση του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη για δεύτερη ημέρα - Βρήκε στήριξη στη σταθεροποίηση του δολαρίου
Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.  

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας στο Economic Club της Ουάσινγκτον, o Πάουελ απέστειλε σήμα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων, σημειώνοντας επίσης ότι η Fed αναμένει σημαντική πτώση του πληθωρισμού φέτος.

Στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Πάουελ, ο χρυσός ενισχύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.884,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 0,3% στα 22,177 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 3,9% στα 1.641,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου γνώρισε άνοδο 1,2% και έφθασε στα 986,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου διαμορφώθηκε 1,1% υψηλότερα στα 4,0805 δολάρια ανά λίβρα.

Το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς, πέφτοντας κατά 0,1%, μετά τα υψηλά των 103,96.

Ο Πάουελ απέστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι «η διαδικασία του αποπληθωρισμού έχει ξεκινήσει», αλλά «υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά». Ακόμα, επανέλαβε την ανάγκη για νέες αυξήσεις επιτοκίων, τονίζοντας ότι «η Fed δεν πρόκειται να αλλάξει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό». Εντούτοις, αναφερόμενος στις προοπτικές που δημιουργούνται για το τρέχον έτος, επεσήμανε ότι το 2023 θα είναι «ένα έτος σημαντικής μείωσης του πληθωρισμού».

Κάνοντας μνεία στα τελευταία μάκρο για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις, ο επικεφαλής της Fed σημείωσε ότι η Τράπεζα δεν ανέμενε ότι τα στοιχεία θα ήταν τόσο «ισχυρά». Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, ακόμα και εάν η αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή». Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει πως η ισχυρή αγορά εργασίας καταδεικνύει ότι η Fed έχει «σημαντικό δρόμο μπροστά της» στις προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπερδεμένες» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον Πάουελ