Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές
Ήπια άνοδος για το Χρηματιστήριο, με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές. Σκέψεις για κατοχύρωση κερδών.

Τελευταία ενημέρωση: 14:15

Μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών μπαίνει -έστω και διστακτικά- με το δεξί και στην τρέχουσα εβδομάδα παρά τη νευρικότητα και την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών

Όπως αναφέρει και η Beta Χρηματιστηριακή, «τεχνικά ο Γενικός Δείκτης έχει έρθει αντιμέτωπος με την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση στις
1048 -1040 μονάδες, επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε η οκταετής περιήγηση της αγοράς κάτω από τις 1.000 μονάδες. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η υπέρβαση του εν λόγω επίπεδου, όχι γιατί είναι μια κορυφή αναφοράς για πολλές μετοχές αλλά επειδή τα επτά συνεχόμενα ανοδικά εβδομαδιαία κλεισίματα έχουν οδηγήσει τους ταλαντωτές ακόμα και στα εβδομαδιαία διαγράμματα «στα κόκκινα» των υπερτιμήσεων.

Όλο το σετ δεικτών τάσης είναι ανοδικό σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση ενώ ο κινητός μέσος των 200...μηνών είναι η μόνη χρονοσειρά τάσης που έχει μείνει αλώβητη από την άνοδο (1.215 μονάδες). Με αυτά ως δεδομένα η ερχόμενη εβδομάδα συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες για ένα μικρό διορθωτικό πισωγύρισμα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η διόρθωση θα έρθει με μια πλάγια κίνηση εκτόνωσης που θα εξομαλύνει και την καμπύλη της αγοράς η οποία κινείται με αφύσικη κλίση. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον η ένταση της διόρθωσης καθώς οι χαμηλοί τζίροι θα υπονοήσουν μια μετριοπαθή στάση από τα μεγάλα χαρτοφυλάκια».

Παράλληλα, ο όγκος συναλλαγών και η αξία αυτών δείχνει σταθερά ενισχυμένος το τελευταίο διάστημα, με funds και ξένους θεσμικούς να τοποθετούνται και σε πιο μακροπρόθεσμη βάση, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα ασφάλειας, υπεραπόδοσης και μιας καλύτερης εικόνα σε πτωτικές φάσεις έναντι των διεθνών αγορών.

Να σημειωθεί πως σε ήπια αύξηση της τιμής στόχου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει μια έντονη ανοδική κίνηση, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών διεθνών αγορών και των ΗΠΑ από τις αρχές του έτους, φτάνοντας σε επίπεδα πέριξ των 1.030 μονάδων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο αμερικανικός οίκος θέτει στόχο για το Γενικό Δείκτη στις 1.075 μονάδες από τις 995 μονάδες που ανέμενε τον Νοέμβριο, με την αγορά να βρίσκεται στις 1.025 μονάδες.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μια ήπια άνοδο προς τις 1.033,64 μονάδες με τον τζίρο στα 47,24 εκατ. ευρώ. Στις 2.512,53 μονάδες υποχωρεί ο FTSE 25, ενώ αντίδραση βγαινει στις τράπεζες μετά τις αρχικές απώλειες με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,7% στις 799,96 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank σημειώνει πτώση 0,08% στα 1,2535 ευρώ, η ΕΤΕ ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,07% στα 4,383 ευρώ, με τη Eurobank στο 1,33% και στα 1,3375 ευρώ και την Πειραιώς να υπεραποδίδει στο 1,95% και 1,937 ευρώ.

Επιπλέον, η Intracom να καταγράφει σήμερα νέο ράλι 4,73% στα 2,015 ευρώ και την Intrakat στο 1,2% και τα 1,686 ευρώ. Κέρδη 2,52% για την Ελλάκτωρ, με την Ideal στο 2,75% και την Autohellas στο 2,67%.

Διορθωτικές κινήσεις και κατοχύρωση κερδών σε Μυτιληναίο, Lamda αλλά και στη ΜΟΗ, με τα ΕΛΠΕ να τραβούν υψηλότερα των 7,75 ευρώ.

Ενισχύονται ΟΤΕ, Jumbo και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από την Κύπρο στη Λεωφόρο Αθηνών - Ποιες εταιρείες δρομολογούν την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο

Αντικειμενικές αξίες: Πάνω από 125 δήμοι ζητούν «κούρεμα» στις τιμές ζώνης - Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτημάτων στο ΥΠΟΙΚ

Μπαίνει τάξη στις μικρές τράπεζες - Τι φέρνει το λουκέτο στην Olympus Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider