Με κέρδος «αποχαιρετά» τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδος «αποχαιρετά» τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan
Κλείσιμο θέσεων και κατοχύρωση κερδών συνιστά πλέον η JP Morgan ως προς το trade που είχε ορίσει με άνοιγμα long θέσης στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών.

Κλείσιμο θέσεων και κατοχύρωση κερδών συνιστά πλέον η JP Morgan ως προς το trade που είχε ορίσει με άνοιγμα long θέσης στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών.

Το «σήμα» εξόδου που στέλνει πλέον ο αμερικανικός οίκος, έρχεται μετά την «overweight» σύσταση που είχε θέσει για τους εγχώριους τίτλους διάρκειας από επτά έως δέκα ετών με έμφαση προς το ομόλογο διάρκειας εννέα ετών πλέον (δεκαετές λήξης Ιουνίου 2032). Ωστόσο, μετά το πέρας μίας εβδομάδας από το άνοιγμα του σχετικού trade, προτείνει στα χαρτοφυλάκια ένα profit taking μετά το απότομο κλείσιμο του spread μεταξύ των δύο τίτλων (κρατικό ομόλογο λήξεως Ιουνίου 2032, έναντι του ιταλικού λήξεως Ιουνίου 2032).

Από την άλλη, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί σε γενικές γραμμές την εποικοδομητική του στάση ως προς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, εκτιμώντας θα διαπραγματεύονται σε ένα σταθερό έως ελαφρώς στενότερο εύρος από τα ιταλικά μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, μετά την ισχυρή υπεραπόδοση αυτής της εβδομάδας, των ελληνικών τίτλων έναντι των ιταλικών, η JP Morgan τάσσεται υπέρ μιας πιο «ουδέτερης» θέσης στην πορεία των ελληνικών τίτλων έναντι των ιταλικών, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει μια νέα διεύρυνση του μεταξύ τους spreads θα εξετάσει ένα νέο σχετικό trade, όπως επισημαίνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, προτείνει την έξοδο από τη «long» θέση στο ομόλογο λήξεως Ιουνίου 2032 με θέση 10 εκατ. ευρώ έναντι του ιταλικού λήξεως Ιουνίου 2032 («short» 10,15 εκατ. ευρώ) στις 12,5 μονάδες βάσης, με κέρδος 17 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, εκτιμά πως το spread του εγχώριου δεκαετούς έναντι του Bund θα κινηθεί από τις 210 μονάδες βάσης, στις 225 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, στις 235 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, με μια πτώση προς τις 200 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και προς τις 185 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider