Το νέο trade της JP Morgan στα ελληνικά ομόλογα με φόντο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο trade της JP Morgan στα ελληνικά ομόλογα με φόντο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
Trade με άνοιγμα long θέσης στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών προτείνει η JP Morgan, αναμένοντας προς το δεύτερο μισό του έτους την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα.

Trade με άνοιγμα long θέσης στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών προτείνει η JP Morgan, αναμένοντας προς το δεύτερο μισό του έτους την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα (συγκεκριμένα προς τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024).

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος θέτει «overweight» σύσταση για τους εγχώριους τίτλους διάρκειας από επτά έως δέκα ετών με έμφαση προς το ομόλογο διάρκειας εννέα ετών πλέον (δεκαετές λήξης Ιουνίου 2032).

Όπως επισημαίνει, τα ελληνικά ομόλογα έχουν υποαποδώσει σε σύγκριση με τα ιταλικά κατά την πρόσφατη κίνηση υποχώρησης των spreads έναντι των γερμανικών, πιθανότατα εξαιτίας και της τελευταίας ομολογιακής έκδοσης του δεκαετούς κρατικού ομολόγου την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, μέσω αυτής της κίνησης, η χώρα κατάφερε να καλύψει ένα ποσοστό υψηλότερο από το 40% των ακαθάριστων αναγκών της ως προς το πλάνο της εκδοτικής της δραστηριότητας για το σύνολο του 2023. Ως εκ τούτου, η JP Morgan αναμένει πως η Ελλάδα θα μείνει εκτός της πρωτογενούς αγοράς για το υπόλοιπο του πρώτου τριμήνου.

JP Morgan

Επιπλέον, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί σε γενικές γραμμές την εποικοδομητική του στάση ως προς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, εκτιμώντας θα διαπραγματεύονται σε ένα σταθερό έως ελαφρώς στενότερο εύρος από τα ιταλικά μέχρι το τέλος του 2023. Με δεδομένες τις περιορισμένες πιέσεις ως προς το σκέλος της προσφοράς στα ελληνικά κρατικά ομόλογα κατά το προσεχές διάστημα και τις ελκυστικές αποτιμήσεις, η JP Morgan συνιστά τοποθετήσεις από την πλευρά των αγοραστών στην Ελλάδα έναντι της Ιταλίας με μια προτίμηση προς το μέσο τμήμα της καμπύλης, καθώς διαπραγματεύεται με την υψηλότερη άνοδο σε σύγκριση με το υπόλοιπο.

Υπό αυτό το πρίσμα, προτείνει την είσοδο («long») στο ομόλογο λήξεως Ιουνίου 2032 με θέση 10 εκατ. ευρώ έναντι του ιταλικού λήξεως Ιουνίου 2032 («short» 10,15 εκατ. ευρώ) με το spread στις 29,5 μονάδες βάσης (3M carry: -1,1 μονάδες βάσης and 3M slide: 0,1 μονάδες βάσης).

Παράλληλα, εκτιμά πως το spread του εγχώριου δεκαετούς έναντι του Bund θα κινηθεί από τις 210 μονάδες βάσης, στις 225 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, στις 235 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, με μια πτώση προς τις 200 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και προς τις 185 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα funds που «προσγειώθηκαν» Ελλάδα και βολιδοσκοπούν τις ελληνικές τράπεζες

Καταπατημένα ακίνητα: Ποιοι και πώς μπορούν να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας-Τι προβλέπει το ν/σ του ΥΠΟΙΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider