Χρηματιστήριο: «Άλμα» πάνω από τις 960 μονάδες - Τραπεζικό «πάρτυ» Alpha και Πειραιώς

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Άλμα» πάνω από τις 960 μονάδες - Τραπεζικό «πάρτυ» Alpha και Πειραιώς
Με το «δεξί» η νέα εβδομάδα συναλλαγών στη λεωφόρο Αθηνών. Στο +7% η Alpha Bank, στο +4% η Τράπεζα Πειραιώς. Στα 141,65 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Ξεπέρασε και το όριο των 960 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ξεκινώντας με το «δεξί» τη νέα εβδομάδα συναλλαγών, και διατηρώντας στο ακέραιο την δυναμική που κατέγραψε στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους.

Οδηγός στα κέρδη καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας στάθηκε ο τραπεζικός κλάδος με ισχυρά ράλι για Alpha και Πειραιώς.

H συναλλακτική δραστηριότητα πήρε ενδοσυνεδριακά περαιτέρω ώθηση από την είδηση για το «πακέτο» 2,7 εκατομμυρίων μετοχών της Mytilineos που πέρασε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αγοραστής, στο πλαίσιο συμφωνίας που είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, ήταν η Fairfax η οποία πλέον καθίσταται ο 2ος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos. Η τιμή διαμορφώθηκε στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή, οδηγώντας την αξία της συναλλαγής στα 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου η Mytilineos και η Fairfax είχαν ανακοινώσει ότι ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της Mytilineos, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της Mytilineos.

Έτσι, στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης βρέθηκε στις 962,84 μονάδες με άνοδο 1,20% και με υψηλό τζίρο στα 141,65 εκατ. ευρώ, με τον Large Cap να κερδίζει 1,31% και ο Mid Cap 0,89%.

Στους κλαδικούς δείκτες οι τράπεζες πραγματοποίησαν ράλι 3,54%, με το Εμπόριο στο 1,96% και τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στο 1,65%. Στον αντίποδα, τα Βιομηχανικά Προϊόντα έχασαν 0,71%, οι Τηλεπικοινωνίες 0,54% και τα Προσωπικά Προϊόντα 0,14%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Alpha Bank εκτοξεύτηκε 7,01% η Πειραιώς 4,07% και η Βιοχάλκο 3,54%, ενώ αντίθετα «χαμένοι» ήταν κυρίως η ΕΥΔΑΠ με -1,33%, ο Μυτιληναίος με -1,08% και ο ΟΤΕ με -0,54%.

Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, 46 πτωτικά και 50 έμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Πέρασε στην Fairfax «πακέτο» 2,7 εκατομμυρίων μετοχών

Η Prodea και η Invel αποκτούν πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στη Μήλο

gazzetta
gazzetta reader insider insider