Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η «βουτιά» στο TTF - Απώλειες 6% την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η «βουτιά» στο TTF - Απώλειες 6% την Τετάρτη
Τα futures συμβόλαια του TTF έφτασαν να υποχωρούν έως και 7,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022. 

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς ο ζεστός καιρός περιορίζει τη ζήτηση και μειώνει την πίεση σε πολιτικούς και κεντρικούς τραπεζίτες.

Τα futures συμβόλαια του TTF έφτασαν να υποχωρούν έως και 7,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλη την ήπειρο, με μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο να καταγράφουν ένα ζεστό ξεκίνημα της χρονιάς. Ενώ αναμένεται ψυχρότερος καιρός σε κάποιες περιοχές την επόμενη εβδομάδα, η κεντρική και νότια Ευρώπη αναμένεται να παραμείνουν ασυνήθιστα ζεστές, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν μειώσει την ανάγκη για θέρμανση και έχουν μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με την ταχεία εξάντληση των αποθεμάτων αερίου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους υπεύθυνους και τους καταναλωτές που ταλαιπωρήθηκαν με τις αυξανόμενες τιμές τον περασμένο χρόνο, καθώς και για τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπνίξουν τον πληθωρισμό.

Έτσι, οι απώλειες ανέρχονται περί του 6% στις τιμές του TTF παράδοσης Φεβρουαρίου, στα 68 ευρώ ανά μεγαβατώρα το πρωί της Τετάρτης, ακλουθώντας άλλη μία πτώση 6,1% την Τρίτη.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να προτρέπουν τους πολίτες να ενισχύσουν την εξοικονόμηση ενέργειας. Μεγάλο μέρος του χειμώνα είναι ακόμη μπροστά μας και η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει πολύ πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας για την εποχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Άλμα 21,5% της εγχώριας αγοράς τον Δεκέμβριο – 2η ακριβότερη η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Θέμα ημερών ο Οδηγός – Έναρξη αιτήσεων το αργότερο έως Μάρτιο

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι έχουν νέα ευκαιρία για να λάβουν έως 1.600 ευρώ - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider