Danske Bank: Το ευρώ θα συνεχίζει να πιέζεται το 2023 - Κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Danske Bank: Το ευρώ θα συνεχίζει να πιέζεται το 2023 - Κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο
Σύμφωνα με την τράπεζα της Δανίας, το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί στα 1,15 δολάρια ανά 1 ευρώ το 2023 υπό 2 προϋποθέσεις.

Σε μικρή ανοδική αναθεώρηση για την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου για το 2023 προχώρησε η Danske Bank, με την τράπεζα της Δανίας να αναφέρει πως το ευρωπαϊκό νόμισμα θα συνεχίζει να πιέζεται στην αγορά συναλλάγματος για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Danske Bank, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,98 για τους επόμενους 6 και 12 μήνες, όταν στην προηγούμενη έκθεση της η τράπεζα «έβλεπε» την ισοτιμία στο 1 ευρώ για 0,95 δολάρια και 1 ευρώ για 0,93 δολάρια αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το σχετικό report, το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί στα 1,15 δολάρια ανά 1 ευρώ το 2023 υπό 2 προϋποθέσεις:

  • Εάν η ενεργειακή κρίση υποχωρήσει και η κατάσταση ενεργειακής προμήθειας βελτιωθεί. Αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει πολύ σημαντικά τις προοπτικές της Ευρωζώνης και του ευρώ.
  • Εάν η Κίνα σταματήσει γρήγορα τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, γεγονός που θα τονώσει την οικονομία της ασιατικής χώρας και θα ωφελήσει την Ευρωζώνη και το ευρώ.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το ευρώ γράφει άνοδο 0,17% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0654 δολάρια ανά 1 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ανοδική εκκίνηση στην τελευταία εβδομάδα του 2022

Κίνα: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε στον... πληθωρισμό του λεμονιού

gazzetta
gazzetta reader insider insider