Η ανησυχία για τα επιτόκια στις ΗΠΑ έφερε απώλειες στον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ανησυχία για τα επιτόκια στις ΗΠΑ έφερε απώλειες στον χρυσό
Σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο κατάγραψε άνοδο 3,2%.

Απώλειες κατέγραψαν για την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να αντιδρά αρνητικά στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε για τον Νοέμβριο περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές, επαναφέροντας τις ανησυχίες για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να διατηρήσει τις επιθετικές αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Σημειώνεται πως ο χρυσός αντιδρά αρνητικά ενόψει των πολιτικών σύσφιξης στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησαν 0,3% ή 5,60 δολάρια στα 1.809,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο κατάγραψε άνοδο 3,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στην Ελλάδα ζεις με 11.791 ευρώ τον χρόνο και στην Ευρώπη…

Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των φαντάρων - Όλα τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή σε 42 Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider