Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ήπια πτώση καταγράφεται στις συνεδριάσεις της Παρασκευής στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας προσωρινά από τα υψηλά έξι μηνών που «έπιασαν» την Πέμπτη.

Ήπια πτώση καταγράφεται στις συνεδριάσεις της Παρασκευής στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας προσωρινά από τα υψηλά έξι μηνών που «έπιασαν» την Πέμπτη, θέτοντας στο «περιθώριο» τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία που προκαλούν οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και στην Ασία.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει απώλειες 0,38% και βρίσκεται στις 442,25 μονάδες, με τον πετρελαϊκό κλάδο να υποχωρεί άνω του 1%, ενώ η πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος.

Ο δείκτης Eutostoxx 50 χάνει 0,34% και διαμορφώνεται στις 3.971,06 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στις 14.486 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο γαλλικός CAC 40, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 6.720 μονάδων, με πτώση 0,48%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 χάνει 0,5%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,24% στις 24.630 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 8.390 μονάδες.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Destatis.

Αναλυτικότερα, το εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο ανήλθε στα 6,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση από τα 3,7 δισ. δολάρια του Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στα 5,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, τον Οκτώβριο οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν κατά 1,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,7%.

Αρνητικά πρόσημα στην Ασία

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι σημαντικότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, με το επενδυτικό κλίμα ωστόσο να είναι ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η μικρή μείωση των νεών κρουσμάτων της Covid στην Κίνα, δημιουργεί ελπίδες για χαλάρωση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, προκαλώντας κύματα οργής και διαδηλώσεων, που καταστάλθηκαν άμεσα και βίαια από τις κινεζικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε στις 27.777 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,59%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης HSI υποχώρησε κατά 0,33% στις 18.675 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκλεισε με μικρή πτώση 0,29% στις 3.156 μονάδες, όπως και ο Shenzhen Composite που έχασε 0,39%, πέφτοντας στις 11.219 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI υποχώρησε κατά 1,84% στις 2.434 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,72% και διαμορφώθηκε στις 7.301 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo Car: Αύξηση 12% των πωλήσεων τον Νοέμβριο

Ηχηρό «καμπανάκι» Λαγκάρντ για πληθωρισμό και ευρωζώνη: Αβέβαιες οι προοπτικές

Η Twitter ανέστειλε και πάλι το λογαριασμό του ράπερ Κάνιε Γουέστ μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider