Σε υψηλό 6 μηνών οι ευρωαγορές για την αρχή του Δεκεμβρίου

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 6 μηνών οι ευρωαγορές για την αρχή του Δεκεμβρίου
Ενισχύονται τα κέρδη των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών της ηπείρου μας. Στην αγορά της Μαδρίτης η μεγαλύτερη άνοδος.

Τελευταία ενημέρωση: 14:59

Με μεγαλύτερα κέρδη από την αρχή της συνεδρίασης κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ξεκινούν με διάθεση την πρώτη μέρα του Δεκέμβριου στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης «έδειξε» πως ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να ξεκινήσει η χαλάρωση στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας, ενισχύοντας τις προσδοκίες των επενδυτών για υποχώρηση στη «σφιχτή» νομισματική πολιτική της Fed.

Παράλληλα, στην αρχή του Δεκεμβρίου θετικό ρόλο παίζουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat να εμφανίζονται καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την άνοδο των τιμών στην Ευρωζώνη.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600κερδίζει 0,98% στις 444,34 μονάδες, σε υψηλό 6 μηνών.
  • Ο Euro Stoxx 50 ανεβαίνει 0,71% στις 3.993 μονάδες.
  • Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 0,17% στις 7.585 μονάδες.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,90% στις 14.526 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει κέρδη 0,32% στις 6.760 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,68% στις 24.777 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανεβαίνει 1,18% στις 8.461 μονάδες.

Μάκρο

Μικρή μείωση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

To σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6,5% έναντι 6,6% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,6%.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία για τον Οκτώβριο εμφάνισε μικρή κάμψη, υποχωρώντας στο 7,8% από 7,9% τον Σεπτέμβριο, καθώς δημιουργήθηκαν περίπου 82.000 θέσεις εργασίας τον μήνα, αψηφώντας άλλες ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομίας.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Οκτώβριο υποχώρησαν κατά 5% σε ετήσια βάση και κατά 2,8% σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Destatis. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 2,8% και 0,6% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider