Ιταλία: Μειώθηκε στο 7,8% η ανεργία τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Μειώθηκε στο 7,8% η ανεργία τον Οκτώβριο
Το ποσοστό ανεργίας του Οκτωβρίου 7,8% ακολούθησε μια τρίμηνη σταθερότητα στο 7,9% και ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2020. 

Μειώθηκε στο 7,8% τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας της Ιταλίας, από 7,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ISTAT που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, καθώς δημιουργήθηκαν περίπου 82.000 θέσεις εργασίας τον μήνα, αψηφώντας άλλες ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομίας.

Η έρευνα του Reuters ανάμεσα σε εννέα αναλυτές είχε προβλέψει αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 8%. Τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, η απασχόληση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήταν «σε γενικές γραμμές σταθερή» από την περίοδο Μαΐου έως Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ποσοστό ανεργίας του Οκτωβρίου 7,8% ακολούθησε μια τρίμηνη σταθερότητα στο 7,9% και ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2020.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 496.000 ή 2,2%, ανέφερε.

Τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας των νέων, μετρώντας τα άτομα μεταξύ 15 και 24 ετών που αναζητούν εργασία, μειώθηκε στο 23,9% από 24,1% τον προηγούμενο μήνα.

Το συνολικό ποσοστό απασχόλησης της Ιταλίας, ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη, ανέβηκε τον Οκτώβριο στο 60,5% από 60,3% τον Σεπτέμβριο για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της τρέχουσας στατιστικής παρακολούθησης της ISTAT το 1977. Παρά την ενθαρρυντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου, οι οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν γενικά υποχωρήσει, όπως αυτές των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ισχυρότερο του αναμενόμενου 0,5% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, αλλά τώρα επιβραδύνεται απότομα καθώς εταιρείες και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση της ανεργίας για τον Νοέμβριο

Ιταλία: Τα Αδέλφια της Ιταλίας παραμένουν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου

Κοινή γραμμή πλεύσης από ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία έναντι Τουρκίας για Συρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider