Κέρδη για τον χρυσό την Παρασκευή - Εβδομαδιαία άνοδος 2,1% για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό την Παρασκευή - Εβδομαδιαία άνοδος 2,1% για το ασήμι
Ο χρυσός αρχικά επωφελήθηκε από το μήνυμα των πρακτικών της Fed ότι τα μέλη της επιτροπής χάραξης πολιτικής γενικά θα προβούν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός έκλεισε με κέρδη την Παρασκευή, καθώς οι τιμές του ανέβηκαν επωφελούμενες από τη χλιαρή ανάκαμψη του δολαρίου και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη και «δείχνουν» μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Ειδικότερα, οι τιμές του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 8,40 δολάρια ή 0,5%, για να κλείσουν στα 1.754 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Δεκeμβρίου ενισχύθηκαν 0,3%, για να διαμορφωθούν στα 21,43 δολάρια ανά ουγγιά. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου κατέγραψε εβδομαδιαίο κέρδος σχεδόν 2,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 2,9% στα 1.821,50 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαίες απώλειες 6,1%. Οι τιμές της πλατίνας για παράδοση Ιανουαρίου διολίσθησαν 0,9%, για να κλείσουν στα 987,80 δολάρια ανά ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 0,4%. Οι τιμές του χαλκού παράδοσης Δεκεμβρίου έχασαν 0,3% στα 3,63 δολάρια ανά λίβρα, με τις τιμές να πέφτουν οριακά 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομάδα κερδών για τη Wall Street - Σε υψηλά επτά μηνών o Dow Jοnes

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι πολυεπίπεδες απειλές για τους γαστρονομικούς θησαυρούς του Ρεθύμνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider