Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το brent, στα 100 δολ. το βαρέλι στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το brent, στα 100 δολ. το βαρέλι στο δ' τρίμηνο
Τις προβλέψεις της για την τιμή του brent στο δ' τρίμηνο, υποβάθμισε, κατά 10 δολάρια, η Goldman Sachs, στα 100 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη παράγοντες όπως το πιθανό πλήγμα στην κατανάλωση από την άνοδο των κρουσμάτων Covid στην Κίνα.

Τις προβλέψεις της για την τιμή του brent στο δ' τρίμηνο, υποβάθμισε, κατά 10 δολάρια, η Goldman Sachs, στα 100 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη παράγοντες όπως το πιθανό πλήγμα στην κατανάλωση από την άνοδο των κρουσμάτων Covid στην Κίνα.

Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα είπε ότι οι ανησυχίες για την Κίνα είναι απλά «ένα ακόμη εμπόδιο στο δρόμο προς τα πάνω», καθώς η μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα έχει δηλώσει ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους για τα lockdown. Η Goldman διατηρεί την πρόβλεψή της για το Brent για το 2023 αμετάβλητη στα 110 δολάρια το βαρέλι.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ρωσική παραγωγή θα μειωθεί περίπου 0,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από έδω και πέρα, με τους κινδύνους μιας βαθύτερης, πιο απότομης διαταραχής, να εξακολουθεί να υπάρχει», σημείωσε η τράπεζα, προειδοποιώντας ότι τα αποθέματα θα μπορούσαν να εξαντληθούν ξανά το πρώτο εξάμηνο του 2023 εάν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί της διατηρήσουν τις τρέχουσες ποσοστώσεις παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν σε χαμηλά δύο μηνών τη Δευτέρα, καθώς οι φόβοι για την προσφορά υποχώρησαν, ενώ οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων από την Κίνα και την ισχύ του δολαρίου μπήκαν στο επίκεντρο. Η τιμή του brent κινείται αυτή την ώρα κοντά στα 87 δολάρια το βαρέλι.

«Αν και είναι δελεαστικό να αποδόσουμε στην έλλειψη ρευστότητας τη νέα περικοπή των τιμών τον Νοέμβριο, πιστεύουμε ότι η αγορά έχει το δικαίωμα να ανησυχεί για τα μελλοντικά θεμελιώδη μεγέθη, ακόμα κι αν τεχνικοί παράγοντες μπορεί να έχουν επιτείνει την κίνηση προς τα κάτω», ανέφερε η τράπεζα.

Η τράπεζα είπε επίσης ότι η «έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την εφαρμογή του πλαφόν της G7» θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανησυχία στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider