Wall Street: Σε «βαθύ κόκκινο» από τις ανησυχίες για ύφεση - Απώλειες άνω των 400 μονάδων στον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε «βαθύ κόκκινο» από τις ανησυχίες για ύφεση - Απώλειες άνω των 400 μονάδων στον Dow Jones
Ο S&P 500 έχει απωλέσει 9,1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιακή αξία εντός του 2022. Σε χαμηλό έτους ο δείκτης.

Ισχυρές απώλειες σημείωσε για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα η Wall Street, «σβήνοντας» την πρόοδο της Τετάρτης την ώρα που μεγαλώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πολιτικής σύσφιξης στις ΗΠΑ προς την οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 1,51% ή 448,29 μονάδες στις 29.235 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε 2,09% ή 77,64 μονάδες στις 3.641 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο εντός του 2022.

Ο Nasdaq απώλεσε 2,84% ή 314,13 μονάδες στις 10.737 μονάδες.

Χαρακτηριστικό της άσχημης εικόνας στην αμερικανική αγορά είναι πως ο S&P 500 έχει απωλέσει 9,1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιακή αξία εντός του 2022, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στη... δίνη της Fed

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν απώλειες κοντά και άνω του 4%, λόγω των ακυρώσεων και των καθυστερήσεων σε χιλιάδες πτήσεις στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα, από τον κυκλώνα Ίαν.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ υποδηλώνουν τις συνέπειες που έχουν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), την ώρα που υπογραμμίζεται η πρόθεση για συνέχιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Παρά τα «πλήγματα» από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed στην οικονομία, οι αξιωματούχοι της τράπεζες δεν φαίνεται να αλλάζουν τη θέση τους για ανάγκη συνέχισης των επιθετικών αυξήσεων στα επιτόκια.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες άνω του 3% σημείωσε η μετοχή της Meta, μετά από το «πάγωμα» των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της Meta, ο ίδιος είπε πως πέρα από το στοπ στις προσλήψεις θα υπάρξει αναδιάρθρωση σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

Εμπορεύματα

Πτώση κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, με τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού να χάνουν 1,1% ή 92 σεντ στα 81.23 δολάρια ανά βαρέλι.

Απώλειες κατέγραψε για την Πέμπτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να μην καταφέρνει να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασαν 0,1% ή 1,40 δολάρια στα 1.668,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Σε χαμηλό πενταμήνου «κατρακύλησαν» οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν κατά 16.000 σε 193.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση από το Υπουργείο Εργασίας.

Η μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε από 213.000 σε 209.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 8.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 207.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε «βαθύ κόκκινο» αφού η στήριξη της ΒοΕ αποδείχτηκε «αναιμική»

Κάτω από τις 790 μονάδες το Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες στις μετοχές των τραπεζών