Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 1,5% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 1,5% για τον Stoxx 600
Στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραμένει επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Παρασκευής στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τα βασικά της επιτόκια.

Την ίδια στιγμή, σε πρώτο πλάνο παραμένουν και οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κορυφαίο επίπεδο σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,52% στις 420,37 μονάδες, με τον εξορυκτικό κλάδο να κερδίζει 3,2% και τον τεχνολογικό τομέα να ενισχύεται κατά 2,7%, ενώ το σύνολο των επιμέρους κλάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο. Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωσε άνοδο 1,71% στις 3.572,49 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε κέρδη 1,43% στις 13.088 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.212 μονάδες με άνοδο 1,41%.

Στο Λονδίνο -όπου η διοίκηση της BoE αποφάσισε να αναβάλλει την προσεχή συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου εξαιτίας του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ-, ο βρετανικός FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 7.351 μονάδες με άνοδο 1,23%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,92%, κλείνοντας στις 22.094 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8,033 μονάδες, με κέρδη 1,47%.

Στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% σημείωσε ο τίτλος του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper, ενώ στον αντίποδα απώλειες άνω του 15% σημείωσε η βρετανική Bridgepoint.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 20.000 δολάρια - Η μεγαλύτερη άνοδος του τελευταίου μήνα

Eurogroup: Έκτακτα και στοχευμένα μέτρα στήριξης σε συντονισμό με την ΕΚΤ αποφάσισαν οι ΥΠΟΙΚ

Σύνοδος υπ. Ενέργειας: Χωρίς συμφωνία για το πλαφόν στο ρωσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider