BoE: Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου λόγω πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου λόγω πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Η απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE θα ληφθεί λοιπόν στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την 22α Σεπτεμβρίου αντί για τις 15 του μήνα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) μεταθέτει τις αποφάσεις της σχετικά με τα επιτόκια μία εβδομάδα αργότερα, σεβόμενη την περίοδο πένθους που διανύει η χώρα μετά την τραγική απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Υπό το φως της περιόδου εθνικού πένθους που τηρείται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Σεπτεμβρίου 2022 αναβάλλεται για μία εβδομάδα», και θα γίνει στις 22/9 στις 12:00 (τοπική ώρα) αντί για τις 15 του μηνός που ήταν προγραμματισμένη, όπως ανέφερε η BoE σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα αναβάλλει συνεδρίαση για τη νομισματική της πολιτική από τότε έγινε λειτουργικά ανεξάρτητη, δηλαδή πριν από 25 χρόνια.

Η στερλίνα υποχώρησε ελαφρά έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της BoE με οικονομολόγους να εμφανίζονται διχασμένοι με το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς ορισμένοι αναμένουν αύξηση στα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που κάνουν λόγο και για 0,75 πάνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jeep: Αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη από το 2030

Εκτάσεις γης, ακίνητα, αιολικά πάρκα: Η τεράστια περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες με νέο τραπεζικό ράλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider