Άνοδος στην Wall Street, πριν από τα νεότερα για τα επιτόκια των ΗΠΑ - Στο +20% η Peloton

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στην Wall Street, πριν από τα νεότερα για τα επιτόκια των ΗΠΑ - Στο +20% η Peloton
Ήπια άνοδος για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι προβολείς του ενδιαφέροντος στο Τζάκσον Χολ.

Μικρή άνοδο σημείωσε η Wall Street για την Πέμπτη, με τους επενδυτές να τελούν εν αναμονή για τις επόμενες ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, καθώς παραμένει η ανησυχία για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,19% ή 61,12 μονάδες στις 32.970 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,31% ή 12,77 μονάδες στις 4.141 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,41% ή 50,23 μονάδες στις 12.431 μονάδες.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η μετοχή της Peloton, με κέρδη στο 20% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των προϊόντων της μέσω της πλατφόρμας της Amazon για τις ΗΠΑ.

Τα ερωτήματα για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο διεθνές τραπεζικό συνέδριο του Τζάκσον Χαλ, που ξεκινά την Πέμπτη, με έμφαση στα όσα θα δηλώσει ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής της τράπεζας.

Αξιωματούχοι της Fed υπογραμμίζουν τις τελευταίες μέρες πως η τράπεζα θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να θέσει και πάλι τον πληθωρισμό προς το 2%, από τα υψηλά των περίπου 40 ετών που βρίσκεται σήμερα.

Τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δείχνουν μια «δυστοκία» στην ανάπτυξη της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μερίδας των επενδυτών που υποστηρίζει ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (συνεπάγεται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed) έχει καταστήσει πιθανότερη μια ύφεση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του FedWatch, οι αγορές δίνουν 60,5% πιθανότητες για το ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο. Χθες το εν λόγω ποσοστό ήταν στο 45%.

Τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ

Εξάλλου, σε μια κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα διαγράψει 10.000 δολαρίων χρέους για φοιτητικά δάνεια με οφειλές έως και 125.000 δολάρια.

Η επιλογή του Μπάιντεν έρχεται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημοφιλίας του προέδρου και του Δημοκρατικού κόμματος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για τον Κογκρέσο το φθινόπωρο του 2022.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη 20% σημείωσε η μετοχή της Peloton, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των προϊόντων της μέσω της πλατφόρμας της Amazon για τις ΗΠΑ.

Μικρή άνοδο είχε η Tesla, καθώς θα προχωρήσει σε split της μετοχής 3 προς 1, με τις νέες μετοχές να κάνουν «πρεμιέρα» στην Wall Street την Πέμπτη. Είναι το δεύτερο split που θα κάνει η εταιρεία του Έλον Μασκ, καθώς το 2022 είχε προχωρήσει σε ένα ακόμη, με αναλογία 5 προς 1.

Εμπορεύματα

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου για την Τετάρτη, σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις για τον «μαύρο χρυσό», με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Οκτωβρίου, κέρδισαν 1,2% ή 1,15% στα 94.89 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν άνοδο 1% ή 99 σεντ στα 101.21 δολάρια ανά βαρέλι.

Με ήπια κέρδη κινήθηκε για την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισαν 0,02% ή 30 σεντ στα 1.761,50 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική μέρα ανόδου.

Μάκρο

Πτώση 0,77% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, στην πρώτη μηνιαία μείωση που καταγράφεται σε διάστημα σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων στέγασης Black Knight.

καταγραφεί σε επίπεδο μήνα από τον Ιανουάριο του 2011. Πρόκειται, επίσης, για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση για μήνα Ιούλιο από το 1991, μετά το -0,9% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2010, στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ωστόσο, συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε, όπως καταγράφει το Reuters.

Aυτή η τάση υποδηλώνει πως οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό θα μπορούσαν να παρουσιάσουν δυσκολίες ανάκαμψης μετά και τη συρρίκνωση που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη είδαν άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα και 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Επιτόκια και ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο

Κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider