Σημαντική πτώση στην Wall Street, ενόψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική πτώση στην Wall Street, ενόψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια
Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq κινούνται προς κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Τελευταία ενημέρωση: 18:28

Απώλειες καταγράφει η Wall Street την Παρασκευή, προς το τέλος μιας εβδομάδας που χαρακτηρίζεται από την αβεβαιότητα των επενδυτών για τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 0,85% ή 289,34 μονάδες στις 33.709 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,31% ή 55,89 μονάδες στις 4.227 μονάδες. Ο Nasdaq χάνει 2,03% ή 262,37 μονάδες στις 12.702 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq κινούνται προς κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Στο... περίμενε για το Τζάκσον Χολ

Η Wall Street αναμένει εξελίξεις γύρω από τις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το εύρος της αύξησης των βασικών επιτοκίων της, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Η προσοχή είναι από τώρα στραμμένη στο τραπεζικό συνέδριο του Τζάκσον Χολ την ερχόμενη εβδομάδα και στα όσα θα πει ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της οικονομίας και των επόμενων κινήσεων της τράπεζας.

Σημειώνεται πως χθες, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε πως θα ήθελε να δει μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης 0,5% που αναμένουν οι αγορές.

Κύριο σημείο ανησυχίας για τις αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας είναι το κατά πόσο η άνοδος στο κόστος δανεισμού, που «συνοδεύει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, για νοικοκυρά και επιχειρήσεις, θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες κοντά στο 40% σημειώνει η μετοχή της Bed Bath & Beyond, αφότου έγινε γνωστός πως ο επενδυτές Ράιαν Κοέν «ξεφορτώθηκε» την έκθεση του στην εταιρεία.

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών κρυπτονομισμάτων, μετά από το selloff στο bitcoin, που ωθεί το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου κάτω από τα 22.00 δολάρια.

Ισχυρή άνοδο, πλέον του 20%, έχει η μετοχή της Foot Locker στον απόηχο της αλλαγής ηγεσίας στην εταιρεία αθλητικών ειδών.

Κέρδη κοντά στο 2% γράφει η μετοχή της General Motors, μετά από την ανακοίνωση για διανομή μερίσματος στους μετόχους της για πρώτη φορά μετά από το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αναταραχή στις αγορές είναι ευκαιρία για την Pimco - Έδωσε 2 δισ. δολάρια για την αγορά χρεών από επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider