Η General Motors επαναφέρει τη διανομή μερίσματος μετά από 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η General Motors επαναφέρει τη διανομή μερίσματος μετά από 2 χρόνια
Θα ανέρχεται σε 9 σεντ ανά μετοχή, ποσό σημαντικά μικρότερο από τα 38 σεντ ανά μετοχή που είχε διανεμηθεί στους μετόχους τον Απρίλιο του 2020.

Η General Motors ανακοίνωσε την επαναφορά του τριμηνιαίο μερίσματος προς τους μετόχους, για πρώτη φορά μετά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το CNBC.

Τελευταία φορά που οι μέτοχοι της GM είχαν λάβει μέρισμα ήταν τον Απρίλιο του 2020, με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να σταματά τότε τη διανομή του για να εξοικονομήσει πόρους.

Το νέο μέρισμα θα ανέρχεται σε 9 σεντ ανά μετοχή, ποσό σημαντικά μικρότερο από τα 38 σεντ ανά μετοχή που είχε διανεμηθεί στους μετόχους τον Απρίλιο του 2020.

Παράλληλα, η GM ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, στα 5 δισ. δολάρια έναντι 3,3 δισ. δολαρίων που ήταν προηγουμένως. Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως η CEO της GM, Μέρι Μπάρα, είχε αναφέρει προ μηνών πως η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να επενδύσει 35 δισ. δολάρια για τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2025.

Μετά από την ανακοίνωση για το μέρισμα, η μετοχή της General Motors έφτασε να ενισχύεται κοντά στο 1,5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο ετοιμάζεται για χρεοκοπία

Η αναταραχή στις αγορές είναι ευκαιρία για την Pimco - Έδωσε 2 δισ. δολάρια για την αγορά χρεών από επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider