Επιφυλακτικότητα και μικρά κέρδη στην Wall Street - Ράλι 6% για την Walmart

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και μικρά κέρδη στην Wall Street - Ράλι 6% για την Walmart
«Πάτησε» ξανά τις 34.000 μονάδες ο Dow Jones - «Άλμα» 6% για την Walmart.

Τελευταία ενημέρωση: 20.27

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται την Τρίτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ανοδικά κινείται για πέμπτη ημέρα ο Dow Jones ο οποίος κερδίζει 0,84% ή 284 μονάδες στις 34.196 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% ή 13 μονάδες στις 4.311 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,06% ή 10 μονάδες στις 13.117 μονάδες.

Ξεχωρίζει η Walmart

Ο κολοσσός των αλυσίδων λιανεμπορίου, Walmart έφτασε να καταγράφει άνοδο κοντά στο 6% στη μετοχή του, μετά από τα αποτελέσματα β' τρίμηνου, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 152,86 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 150,81 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα κέρδη της Walmart βρίσκονται υπό πίεση, αλλά προσελκύει περισσότερους πελάτες μεσαίου και υψηλότερου εισοδήματος που στρέφονται σε εκπτωτικά προϊόντα για τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά λόγω του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Κέρδη άνω του 1,5% σημειώνει η μετοχή της Home Depot, αφού τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 43,79 δισ. δολάρια έναντι 41,12 δισ. στο β' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 43,36 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στην αμερικανική οικονομία κατά τον Ιούλιο που ανακοινώνεται την Πέμπτη. Το ενδιαφέρον θα εστιάσει στο εάν ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να περιορίζει τις δαπάνες των καταναλωτών, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μειωμένες κατά 9,6% (1,44 εκατ. κατοικίες) έναντι μηνιαίας ανόδου 2,4% τον Ιούνιο (1,59 εκατ. κατοικίες), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2,1% (1,52 εκατ. κατοικίες).

Εξάλλου, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν 1,3% τον Ιούλιο έναντι αύξηση 0,1% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 3,3%.

Προς τα πάνω κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, καθώς αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6% έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο

Μικρή άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider