Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη «βουτιά» του Nasdaq - «Βαρίδι» οι μετοχές των εταιρειών τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη «βουτιά» του Nasdaq - «Βαρίδι» οι μετοχές των εταιρειών τσιπ
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι μετοχές των εταιρειών τσιπ έχουν πάρει την κατιούσα, ενώ οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής για νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τελευταία ενημέρωση 21.35

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται την Τρίτη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να σημειώνει πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι μετοχές των εταιρειών τσιπ έχουν πάρει την κατιούσα, ενώ οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής για νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η παραγωγός ημιαγωγών Micron προειδοποίησε πως τα έσοδα της δεν πρόκειται να πληρούν τα μεγέθη του προηγούμενου guidance της εξαιτίας «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στις εφοδιαστικές αλυσίδες», με την μετοχή της να χάνει περί το 3%. Η ίδια εταιρεία, την Τρίτη, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει το ποσό των 40 δισ. δολαρίων στην ενίσχυση του τομέα παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του πολυζητημένου νομοσχεδίου των 280 δισ. δολαρίων που επικεντρώνεται στην εγχώρια κατασκευή ημιαγωγών και την επιστημονική έρευνα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αλλά και η Nvidia παρουσίασε κατώτερο των εκτιμήσεων guidance και μετά από απώλεια 6% την Δευτέρα, την Τρίτη χάνει επιπλέον 3%.

Στον δείκτη Nasdaq «βαραίνουν» επίσης και άλλες μετοχές, όπως εκείνη της Novavax η οποία λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα εμβόλια της κατά του κορονοϊού, «βουλιάζει» άνω του 30%, μετά και την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη την ανακοίνωση των πληθωριστικών στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουλίου, τα οποία συνδέουν με τις προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Έτσι, την Τρίτη, ο Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 32.707 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,65% στις 4.113 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 1,42% στις 12.464 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia με απώλειες 6%

Nvidia: Μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα στο β' τρίμηνο - Πτώση 8% της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider