Πετρέλαιο: Κέρδη 4,1% στο WTI για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη 4,1% στο WTI για την εβδομάδα
Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του WTI σημείωσε άλμα 4,1%, αν και σε επίπεδο μήνα ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με συνολικές απώλειες 6,8%.

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τη συνεδρίαση της Παρασκευής και την εβδομάδα, όμως ο «μαύρος χρυσός» σημείωσε απώλειες σε επίπεδο μήνα, καθώς οι ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ κρατούν χαμηλές τις προσδοκίες για τη ζήτηση της ενέργειας.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν μια απόφαση για τα επίπεδα παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς, με τον OPEC και τους συμμάχους του να έχουν προγραμματίσει συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι φήμες πως ο OPEC+ σχεδιάζει να αφήσει τους στόχους παραγωγής αμετάβλητους βοήθησε την τόνωση στην τιμή του αργού.

Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου προσέθεσε 2,2 δολάρια ή 2,3% κλείνοντας κοντά στα 98,62 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του σημείωσε άλμα 4,1%. Ενώ σε επίπεδο μήνα ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με συνολικές απώλειες 6,8%.

Tο συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε εντός της ημέρας κατά 2,7% ή 2,87 δολάρια και έφτασε τα 110 δολάρια ανά βαρέλι. Στο σύνολο της εβδομάδας έφτασε στο +6,6%, ωστόσο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με απώλειες 4,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό με φόντο την Fed αλλά «έχασε» στον μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider