Ευρωπαϊκές αγορές: Οι επενδυτές αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Οι επενδυτές αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές την Τετάρτη κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα της αγοράς, μία ημέρα μετά την «βουτιά» άνω του 2% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη.

«Άλμα» 1,66% σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, καθώς οι Ευρωπαίοι επενδυτές την Τετάρτη κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα της αγοράς, μία ημέρα μετά την «βουτιά» άνω του 2% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη. Η ύφεση θεωρείται πλέον σε μεγάλο βαθμό «αναπόφευκτη» για την παγκόσμια οικονομία, με το συνδυασμό της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, την επιβράδυνση στις ΗΠΑ και την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα να απασχολεί τους επενδυτικούς κύκλους.

Στην κίνηση των δεικτών ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,66% στις 407,34 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,56%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,17% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 2,03%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ανέβηκε 1,04% , ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,14%.

Σε αρνητικό κλίμα εγκλωβίστηκε η αγορά των βιομηχανικών μετάλλων καθώς οι προσδοκίες για την ζήτηση τους γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες.

Σε επίπεδο στοιχείων, απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο. Ειδικότερα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για πτώση κατά 0,3%. Οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν 1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν 2,4% και οι παραγγελίες από άλλες χώρες αυξήθηκαν 3,7%. Παράλληλα, οι παραγγελίες εσωτερικού σημείωσαν πτώση 1,5%.

Ανθεκτικότητα εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Μάιο, παρά την άνοδο του πληθωρισμού που πιέζει τους καταναλωτές στις χώρες του ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκαν 0,2% έναντι συρρίκνωσης 1,4% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,4%. Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2% έναντι αύξησης 4% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσβησε» στο τέλος η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider