Τα «σύννεφα» της ύφεσης κυκλώνουν ξανά τη Wall Street - Απώλειες 2,7% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «σύννεφα» της ύφεσης κυκλώνουν ξανά τη Wall Street - Απώλειες 2,7% για τον Nasdaq
Πτώση 450 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1,9% ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21.47

Αναστροφή του θετικού κλίματος και σημαντικές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο καταγράφονται στη συνεδρίαση της Τρίτης στην αμερικανική αγορά, παρά την αρχική προσπάθεια ανάκαμψης από τις χθεσινές απώλειες οι οποίες έβαλαν τέλος στο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία έκλεισε με κέρδη για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου, καθώς οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το ύψος των επιτοκίων και οι φόβοι για επιστροφής της οικονομίας σε ύφεση πλήττουν με σφοδρότητα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 437 μονάδες ή 1,39% και διαμορφώνεται στις 31.001 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,87% στις 3.827 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος σημειώνει απώλειες 2,72% και διαπραγματεύεται στις 11.213 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 7% σημειώνουν οι τίτλοι των Wynn Resorts και Las Vegas Sands, ενώ άνοδο 6% σημειώνουν και οι μετοχές των αεροπορικών American, United και Delta Air Lines, επωφελούμενες από την αισιοδοξία που προκαλεί η άρση των μέτρων περιορισμού σε αρκετές πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας.

«Άλμα» άνω του 5% και για τη μετοχή της Boeing, ενώ ισχυρά κέρδη 3,6% και για τη μετοχή της Morgan Stanley, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι υπόλοιποι τραπεζικού τίτλοι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test της Fed. Η Wells Fargo κερδίζει 3%, η Bank of America 2,9%, η Citigroup 2,3% και JPMorgan 1,9%.

Σημειώνεται πως ο S&P, αν και έχει ανάκαμψη κατά περίπου 7% από τα χαμηλά του Ιουνίου, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 18% σε σχέση με τις αρχές του έτους και κατά 13% από τις αρχές του β' τριμήνου, έχοντας χαράξει πορεία για την χειρότερη επίδοσή του σε επίπεδο τριμήνου από το 2020 και την έναρξη της πανδημίας.

Μάκρο

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 98,7 μονάδες έναντι 103,2 μονάδων τον Μάιο, τη στιγμή που οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 100 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 147,1 μονάδες από 147,4 μονάδες τον Μάιο ενώ ο δείκτης προσδοκιών διολίσθησε στις 66,4 μονάδες από 73,7 μονάδες τον Μάιο, σε χαμηλό 6 μηνών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ περιορίστηκε κατά 2,2% τον Μάιο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών της χώρας διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ. δολάρια από 106,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 105 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Πτώση 2% σε 24 ώρες - «Συγκρατείται» στα επίπεδα των 21.000 δολαρίων

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Καμία συνάντηση με τους Έλληνες, «μέχρι να συνέλθουν»

Power Pass: Παράταση αιτήσεων έως 5 Ιουλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider