Εκτοξεύτηκε πάνω από τις 820 μονάδες ο Dow Jones - Πάνω από 3% τα κέρδη για S&P 500 και Nasdaq 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε πάνω από τις 820 μονάδες ο Dow Jones - Πάνω από 3% τα κέρδη για S&P 500 και Nasdaq 
Άλλαξε το κλίμα στην Wall Street. Οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την πρώτη θετική εβδομάδα του Ιουνίου.

Το ανοδικό ράλι του Dow Jones στη συνεδρίαση της Παρασκευής βοήθησε να αλλάξει το κλίμα στην Wall Street μετά τα χαμηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας και να καταγραφεί η πρώτη θετική εβδομάδα του Ιουνίου.

Στο ταμπλό ο Dow Jones κατέγραψε άλμα στις 826,35 μονάδες ή 2,69% στις 31.503 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 116,42 μονάδες ή 3,07% στις 3.912 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 375,43 ή 3,34% στις 11.607 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P 500 ανέβηκε 6,5%, ενώ ο Nasdaq είχε άνοδο 7,55% και ο Dow Jones βρίσκεται 5,3% ψηλότερα. Και οι τρεις δείκτες έσπασαν το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

Το ράλι ήταν ευρύτερο καθώς 493 μετοχές στον S&P 500 είχαν ανοδική πορεία και το σύνολο των 11 κλάδων κατέγραψαν κέρδη. Ο τραπεζικός κλάδος ήταν μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων με άνοδο 3,8%.

Μακρο

Άνοδος 10,7% καταγράφηκε στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Μάιο στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 696.000 σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, σε σχέση με τα αναθεωρημένα 629.000 τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα, τα δεδομένα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τη μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης δείχνει πως οι καταναλωτές αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού κατά ετήσιο ρυθμό 5,3%, από τον τέλος του Ιουνίου.

Την ίδια ώρα η συνολική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούνιο, σημείωσε «βουτιά» στο ιστορικό χαμηλό των 50 μονάδων, με φόντο την ανησυχία των καταναλωτών για τον πληθωρισμό και τις τιμές της βενζίνης.

Εμπορεύματα

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για το πετρέλαιο, με τις τιμές να ανακτούν μέρος των απωλειών των τελευταίων δύο ημερών, υπό την ανησυχία των επενδυτών για ύφεση της οικονομίας. Όμως οι απώλειες παρέμειναν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκαν 3,2%, ενώ το Brent είχε άνοδο 2,8%.

Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν κατά 50 σεντς την Παρασκευή, αλλά σημείωσαν απώλειες 0,6% για την εβδομάδα, ενώ οι τιμές του χαλκού υπέστησαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους στο 6,8%, από τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στο πετρέλαιο παρά την ημερήσια άνοδο 3,2%

Χρυσός: Κέρδη για την συνεδρίαση, απώλειες για την εβδομάδα - Χειρότερη εβδομάδα 12μήνου ο χαλκός

Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από το blockchain Horizon

gazzetta
gazzetta reader insider insider