Θετικά πρόσημα στην Wall Street μετά τις διαβεβαιώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στην Wall Street μετά τις διαβεβαιώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό
Ανοδικό γύρισμα και τριψήφια άνοδος για Dow Jones και Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στον απόηχο των δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ.

Τελευταία ενημέρωση 21.08

Με θετικά πρόσημα κινείται η Wall Street για την Τετάρτη, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης και με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις αναφορές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,77% ή 235 μονάδες στις 30.765 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,9% ή 33 μονάδες στις 3.799 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,01% ή 109 μονάδες στις 11.178 μονάδες.

Προς συνέχιση των αυξήσεων στα επιτόκια της Fed

Η ανοδική αντίδραση στην Wall Street έρχεται εν μέσω της προσπάθειας για συνέχεια της χθεσινής ανόδου και μετά από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές «κάνουν ταμείο» από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην διήμερη κατάθεση του στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης μίλησε για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, που έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία. Ο Πάουελ τόνισε πως οι ΗΠΑ μπορούν να διαχειριστούν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ υπογράμμισε πως η τράπεζα θα συνεχίσει να κινείται για τον στόχο της μείωσης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία στο 2%, «δείχνοντας» σε συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων της Fed το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως έκθεση της Fed δίνει πάνω από 50% πιθανότητες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία εντός των επόμενων 12 μηνών, συμβάλλοντας στο κλίμα απαισιοδοξίας που καταγράφεται στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, όπως αποτυπώνεται και από τις απώλειες που σημειώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ακόμα, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Πάτρικ Χάρκερ, ανέφερε πως είναι πιθανό οι ΗΠΑ να παρουσιάσουν ύφεση για μερικά τρίμηνα, ενώ ανέφερε πως η τράπεζα θα πρέπει να έχει αυξήσει τα βασικά επιτόκια της στο 3% μέχρι το τέλος του 2022.

Μάκρο

Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 8% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, εν μέρει ενισχυμένες από τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια με ρυθμιζόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Οι αιτήσεις ήταν, ωστόσο, 10% χαμηλότερες από ό,τι την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: Κοντά στο 50% η πιθανότητα ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία

Γέλεν: Παραμένουν οι δασμοί των ΗΠΑ που επιβάλλονται στην ξυλεία του Καναδά

Ρέι Ντάλιο: Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα έρθει με μεγάλο κόστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider