Fed: Πάνω από το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Πάνω από το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κάνει λόγο για αυξημένες ανισότητες στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και στην αγορά εργασίας της χώρας.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εκτιμά πως οι πιθανότητες για ύφεση στην οικονομία της χώρας αυξάνονται σημαντικά για το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη σχετική εξέλιξη να έρχεται να προστεθεί στις αναλύσεις επενδυτικών οίκων και μεγάλων τραπεζών που μιλούν για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου.

Σε σχετική έκθεση της που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Fed εκτιμά πως υπάρχουν πάνω από 50% πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες, μετέδωσε η Wall Street Journal.

Ακόμα, η Fed αναφέρει πως η ύφεση μέσα στα επόμενα 2 χρόνια είναι πιθανή κατά 2/3.

Στην έκθεση της, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κάνει λόγο για αυξημένες ανισότητες στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και στην αγορά εργασίας της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η Citigroup ανέφερε σε δικό της report πως η πιθανότητα η παγκόσμια οικονομία να υποκύψει σε μια ύφεση πλησιάζει το 50%, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν τις πολιτικές τους και η ζήτηση για αγαθά εξασθενίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρέι Ντάλιο: Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα έρθει με μεγάλο κόστος

ΕΚΤ: «Μακριά» από το σενάριο στασιμοπληθωρισμού η οικονομία της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider