Κέρδη για την Wall Street, προς το κλείσιμο μιας εβδομάδας με μεγάλες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για την Wall Street, προς το κλείσιμο μιας εβδομάδας με μεγάλες απώλειες
Ξεχωρίζουν θετικά οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο S&P 500 έχει χάσει κοντά στα 2 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης μέσα στην εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 20:25

Με κέρδη κινείται η Wall Street την Παρασκευή, προς το κλείσιμο μιας εβδομάδας με μεγάλες απώλειες που χαρακτηρίστηκε από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανακάμψουν από τη «χασούρα» των προηγούμενων ημερών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,32% ή 95,92 μονάδες στις 30.022 μονάδες, μετά από το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 1,5 έτους όπου έκλεισε την Πέμπτη.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,66% ή 24,21 μονάδες στις 3.691 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 1,99% ή 211,11 μονάδες στις 10.863 μονάδες.

Σημειώνεται πως και 3 βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου οδεύουν προς σημαντικές απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, με τον S&P 500 να έχει χάσει κοντά στα 2 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι ανησυχίες για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, κάτι που προβληματίζει για το ενδεχόμενο κάμψης της παγκόσμιας ανάπτυξης ή ακόμα και για την πιθανότητα ύφεσης.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η Fed παραμένει δεσμευμένη στο να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία στο 2%, από το 8,6% που βρέθηκε τον Μάιο, μέσω των αυξήσεων στα επιτόκια της.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την έγκριση για τους για τη χρήση εμβολίων κατά του κορονοϊού με την τεχνολογία mRNA σε παιδιά από 6 μηνών και άνω.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο FDA έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση των σκευασμάτων της Moderna σε παιδιά από 6 μηνών έως 17 ετών και για τα εμβόλια της Pfizer σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών.

Μάκρο

Το αποτέλεσμα στον κλάδο της βιομηχανίας των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Ανοδική «ανάσα» από το χθεσινό Eurogroup - «Ράλι» η Τέρνα Ενεργειακή

gazzetta
gazzetta reader insider insider