Κέρδη για το πετρέλαιο την Πέμπτη, παρά τις αρχικές πιέσεις - Στο επίκεντρο η αύξηση της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο την Πέμπτη, παρά τις αρχικές πιέσεις - Στο επίκεντρο η αύξηση της ζήτησης
Άνοδος 2 για το αμερικανικό αργό, με το brent να ανακτά τα επίπεδα των 120 δολαρίων ανά βαρέλι.

Με σημαντική άνοδο κινήθηκαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο περιορισμός της διάθεσης του «μαύρου χρυσού» στην παγκόσμια αγορά και η αύξηση της ζήτησης του.

Αρχικά, οι τιμές του πετρελαίου μέσα στη μέρα σημείωναν απώλειες, αντιδρώντας στην πτώση των διεθνών αγορών για την αύξηση των βασικών επιτοκίων που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed), κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη από το 1994.

Ωστόσο, στη συνέχεια της Πέμπτης οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έλαβαν την ανιούσα μετά από την είδηση πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις για εταιρείες της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βοηθούν για την εξαγωγή πετρελαίου από το Ιράν.

Παράλληλα, η Λιβύη ανακοίνωσε πως η μέγιστη παραγωγή πετρελαίου της υποχώρησε στα 100.000 με 150.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιούνιο, έναντι 1,2 βαρελιών ανά ημέρα τον Ιούνιο του 2021, αυξάνοντας τους προβληματισμούς για τις δυνατότητες παραγωγής πετρελαίου από την αφρικανική χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκαν 2% ή 2,27 δολάρια στα 117.58 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 1,31% ή 1,55 δολάρια στα 120.06 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider