Μεγάλη άνοδος στην Wall Street, λόγω των τεχνολογικών μετοχών - Στο +18% η Macy's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη άνοδος στην Wall Street, λόγω των τεχνολογικών μετοχών - Στο +18% η Macy's
Εάν το θετικό κλίμα διατηρεί και την Παρασκευή, ο Dow Jones θα σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο μετά από 7 συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.

Μεγάλη ενίσχυση σημείωσε η Wall Street την Πέμπτη, με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να ωθεί το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς αποτιμώνται τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,61% ή 516,91 μονάδες στις 32.637 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2% ή 79,66 μονάδες στις 4.058 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 2,68% ή 305,91 μονάδες στις 11.740 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η μετοχή της Macy's, που κέρδισε άνω του 18% καθώς η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο του 2022.

Σημειώνεται πως εάν το θετικό κλίμα διατηρεί και την Παρασκευή, ο Dow Jones θα σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο μετά από 7 συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης και οι S&P 500 και Nasdaq μετά από 8 συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η Fed, που προτίθεται να συνεχίσει με αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στο καλοκαίρι. Το εν λόγω στοιχείο φαίνεται να προεξοφλεί ένα διάστημα αποφυγής εκπλήξεων από την ομοσπονδιακή τράπεζα για τους επόμενους μήνες και τουλάχιστον μέχρι τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο.

Σημειώνεται πως αλυσίδες του αμερικανικού λιανεμπορίου που ειδικεύονται στις εκπτώσεις, όπως η Dollar General Corp και η Dollar Tree, αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις και τα κέρδη του εντός του 2022, κίνηση που «διαβάζεται» ως στροφή των καταναλωτών σε φτηνότερα προϊόντα προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος των πληθωριστικών πιέσεων που καταγράφονται στις ΗΠΑ.

Ακόμα, η μεγαλύτερη του αναμενομένου συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ για το α' τρίμηνο του 2022 ανοίγει «παράθυρο» διατήρησης μιας υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής από την Fed, δεδομένου πως τα δεδομένα της οικονομίας θα παραμείνουν ως έχουν και δεν θα επιδεινωθούν από παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της Equilar που παρουσιάστηκε από το Associated Press, οι απολαβές των CEOs στις εταιρείες του S&P 500 για το 2021 αυξήθηκαν 17,1% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 14,5 εκατ. δολάρια.

Αντίθετα, η αύξηση που είδε ο μέσος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για το περασμένο έτος ήταν 4,4%.

Εμπορεύματα

Σημαντικότατη άνοδο κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, φτάνοντας σε υψηλό 2 μηνών εν αναμονή των εξελίξεων για το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τη διάθεση του «μαύρου πετρελαίου» της Μόσχας στη διεθνή αγορά.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 3,41% ή 3,76 δολάρια στα 114.09 δολάρια ανά βαρέλι, στην υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 23 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 2,86% ή 3,18 δολάρια στα 114.32 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει πρόσκαιρα μέσα στην Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαρτίου.

Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψε για την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο παρέμεινε επηρεασμένο από τις χθεσινές ειδήσεις που «έβγαλε» η Fed.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,1% στα 1.847 δολάρια ανά ουγγιά, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1.853 δολάρια ανά ουγγιά και χαμηλό στα 1.839 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Κατακόρυφη μείωση κατέγραψαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, ξεπερνώντας αρνητικά τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική ένωση κτηματομεσιτών της χώρας (NRA).

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν 3,9% έναντι συρρίκνωσης 1,6% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 2,1%. Πρόκειται για τον 6ο συνεχόμενο μήνα πτώσης και το χαμηλότερο επίπεδο των μηνιαίων πωλήσεων από τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αισιοδοξία από ΗΠΑ και Βρετανία ενίσχυσε τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider