Ανοδικά η Wall Street εν όψει Fed και BoJ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street εν όψει Fed και BoJ

Με κέρδη ξεκινά η εβδομάδα για τις αμερικανικές αγορές, με τους δείκτες να κινούνται ανοδικά και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις κρίσιμες αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, την προσεχή Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,58% στις 18.228,34 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει άνοδο κατά 0,53% στις 2.150,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,52% στις 5.271,57 μονάδες.

Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα ανακοινώσουν την Τετάρτη τις αποφάσεις του για τα επιτόκια. Οι αγορές βλέπουν μόλις 12% πιθανότητα να αυξήσει η Fed το επιτόκιο από το 0,25 με 0,5% που βρίσκεται σήμερα. Στο 50% βρίσκεται η πιθανότητα για αύξηση τον Δεκέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων (commodities), η τιμή του πετρελαίου κινείται ήπια ανοδικά, μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 0,74% στα 43,35 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 0,59% στα 46,04 δολάρια. Η τιμή του χρυσού παράλληλα, εμφανίζει άνοδο κατά 0,64% στα 1.318,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,61% στα 1,3074 δολάρια, ενώ το ευρώ σημειώνει κέρδη κατά 0,19% στα 1,1174 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν ενισχύεται κατά 0,60% στα 101,65 γεν/δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα οκτώ πιο περιζήτητα πτυχία για άμεση πρόσληψη

«Γεμάτα» τα κρατικά ταμεία παρά τις πρόωρες αποπληρωμές - Πάνω από 39,5 δισ. ευρώ

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου από του ΕΦΚΑ - 6 στους 10 κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider