Απώλειες 1,1% ο Stoxx 600 με τον πληθωρισμό να «βαραίνει» στο επενδυτικό κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1,1% ο Stoxx 600 με τον πληθωρισμό να «βαραίνει» στο επενδυτικό κλίμα
Απώλειες σημείωσαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να διατηρούν την ανησυχία τους για την άνοδο του πληθωρισμού, «στέλνοντας» τον Stoxx 600 σε πτώση άνω του 1%.

Απώλειες σημείωσαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να διατηρούν την ανησυχία τους για την άνοδο του πληθωρισμού, «στέλνοντας» τον Stoxx 600 σε πτώση άνω του 1%.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η αύξηση των επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες και το κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ανάκαμψη της οικονομίας. Την Τρίτη ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε σε συνέδριο πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Στα των γεωπολιτικών εξελίξεων, Σουηδία και Φινλανδία υπέβαλλαν επίσημα το αίτημα τους για ένταξη στο NATO, με την Ρωσία να έχει προειδοποιήσει πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 1,14% στις 433,95 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 1,36% στις 3.690 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έπεσε 1,07% στις 7.438 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 1,26% στις 14.007 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε απώλειες 1,20% στις 6.352 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,89% στις 24.085 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 8.476 μονάδες.

Μάκρο

Στο 7,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τον Απρίλιο του 2021, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,6%.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), αντανακλώντας τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων για τον περασμένο μήνα ανήλθαν σε 648.506, μειωμένες κατά 21% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ενισχυμένη κερδοφορία κατάγραψε η Burberry για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, αλλά με τον βρετανικό οίκο πολυτελών προϊόντων να δέχεται πλήγμα από τα lockdown στην Κίνα λόγω του κορονοϊού.

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 511 εκατ. στερλίνες έναντι 490 εκατ. στερλινών τον προηγούμενο 12μηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,3% το πρώτο τρίμηνο εν μέσω Όμικρον και πολέμου στην Ουκρανία

Ευρωζώνη: Έλλειμμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα στο εμπορικό ισοζύγιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider