Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Χωρίς ουσιαστικά σημαντικές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Χωρίς ουσιαστικά σημαντικές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις νεότερες εξελίξεις τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της σύρραξης στην Ουκρανία στην παγκόσμια οικονομία όσο και σε ό,τι αφορά στις επικείμενες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 433,67 μονάδες, ενισχυμένος οριακά κατά 0,04%, ενώ ενδοσυνεδριακά σημειώνει απώλειες ως και 0,8%. Ο τομέας των πρώτων υλών σημείωσε κέρδη 1,6%, ενώ στον αντίποδα ο τεχνολογικός κλάδος υποχώρησε κατά 1,4%.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.678,74 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,64%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 13.964 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.347 μονάδες, χάνοντας 0,23%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 7.464 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,63%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 24.033 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,06%. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.353,7 μονάδες, με κέρδη 0,19%.

Στο ταμπλό, μικρές απώλειες σημείωσε ο τίτλος της Ryanair, καθώς η low cost αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 355 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης του 2021, ενώ «βουτιά» σχεδόν 10% κατέγραψε η μετοχή της βρετανικής διαφημιστικής S4 Capital.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 5% κατέγραψε η ιταλική εταιρεία ύδρευσης Interpump Group.

Μάκρο

Εμπορικό έλλειμμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα εμφάνισε τον Μάρτιο η Ευρωζώνη, καθώς η αύξηση στις τιμές ενέργειας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε άνοδο στην αξία των εισαγωγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το εμπορικό έλλειμα διαμορφώθηκε στα 16,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, από 22,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 35,4% ετησίως τον Μάρτιο, υψηλότερα από την άνοδο κατά 14% στις εξαγωγές.

Προσαρμοσμένο στις εποχικές διακυμάνσεις, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 17,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σε σύγκριση με έλλειμμα 11,3 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1999. Οι εξαγωγές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,5%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street - «Μάχη» για τις 4.000 μονάδες ο S&P

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα - «Χάνει» εκ νέου τα 30.000 δολάρια το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider