Στη δίνη της ανησυχίας οι ευρωαγορές - Απώλειες 2% για τον STOXX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη δίνη της ανησυχίας οι ευρωαγορές - Απώλειες 2% για τον STOXX
Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «πιάνοντας το νήμα» από το χθεσινό sell off στην Wall Street.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, «πιάνοντας το νήμα» από το χθεσινό sell off στην Wall Street, την στιγμή που η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας -εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της εκτόξευσης του πληθωρισμού- συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 429,91 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,91%, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να υποχωρεί κατά 2%, ενώ κέρδη της τάξης του 0,7% σημείωσε ο πετρελαϊκός τομέας.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 έχασε 1,49% στις 3.641,72 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 13.674 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,64%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε στις 6.258 μονάδες, με απώλειες 1,73%.

Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο, με τον βρετανικό FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 7.387 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,54%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 23.475 μονάδες, με απώλειες 1,2%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.322 μονάδες, χάνοντας 1,34%.

Μάκρο

Με ραγδαίο ρυθμό συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Μάρτιο εξαιτίας της κλιμάκωσης των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και των υψηλότερων τιμών εισροών. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 3,9% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση και σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους, ανακοίνωσε η Destatis.

Η μέση τιμή ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο άγγιξε νέο ρεκόρ τον Απρίλιο, όμως η ανάπτυξη αναμένεται πως θα συρρικνωθεί το 2022, καθώς ο πληθωρισμός και τα επιτόκια αυξάνονται. Σύμφωνα με έκθεση της Halifax, οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν κατά 1,1%, ανεβάζοντας τη μέση τιμή στις 286.079 στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Paul Tudor Jones: Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα χειρότερο περιβάλλον για τις μετοχές και τα ομόλογα

Πού οφείλεται το διήμερο χάος στη Wall Street - «Από τον παράδεισο στην κόλαση»

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στην Wall Street - Στο -2,2% ο Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider