Έρευνα για τον Έλον Μασκ από την Ομοσπ. Επιτροπή Εμπορίου - Στο μικροσκόπιο οι πρώτες κινήσεις για το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα για τον Έλον Μασκ από την Ομοσπ. Επιτροπή Εμπορίου - Στο μικροσκόπιο οι πρώτες κινήσεις για το Twitter
Έρευνα σχετικά με το αν ο Μασκ δεν προχώρησε στην υποχρεωτική αντιμονοπωλιακή δήλωση, όταν απέκτησε το αρχικό του μερίδιο στην εταιρεία, το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου. 

Η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, έναντι 44 δισ. δολαρίων είναι απίθανο να προκαλέσει αντιμονοπωλιακές ανησυχίες, όμως αυτό που βρίσκεται ήδη στο «μικροσκόπιο» πολλών είναι είναι η αδυναμία του Μασκ να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αρχικού ποσοστού 9% που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο «Τhe Information», η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου πρόσφατα άνοιξε μία έρευνα σχετικά με το αν ο Μασκ δεν προχώρησε στην υποχρεωτική αντιμονοπωλιακή δήλωση, όταν απέκτησε το αρχικό του μερίδιο στην εταιρεία, το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου.

Στην «καρδιά» της έρευνας βρίσκεται το «κίνητρο» του Έλον Μασκ. Δηλαδή, το αν αγόρασε το αρχικό του ποσοστό ως κάποιος που ήθελε να επηρεάσει τη διοίκηση του Twitter ή αν έβλεπε τον εαυτό του ως έναν πιο «παθητικό» μέτοχο. Μάλιστα, σημειώνεται πως στην αρχική του δήλωση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) η κίνηση κατηγοριοποιήθηκε ως «παθητικό μερίδιο», κάτι που αμέσως προκάλεσε ερωτήσεις, δεδομένων των δημόσιων δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα.

Παράλληλα, έχουν τεθεί ερωτήσεις σχετικά με το αν η αρχική δήλωση του Μασκ στην SEC, τρεις εβδομάδες αφού απέκτησε μερίδιο 5% στην εταιρεία έγινε «εκτός προθεσμίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: «Έχασε» τις εκτιμήσεις των εσόδων μετά την συμφωνία με τον Μασκ - Αυξημένοι οι χρήστες

Twitter: Επιφυλάξεις για το αν ο Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά

Ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων εάν ναυαγήσει το deal με το Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider