Ρωσία: Σε υψηλό ενός μήνα το ρούβλι - Η αξία του χρηματιστηρίου της Μόσχας έφτασε στο 1/6 της Apple!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σε υψηλό ενός μήνα το ρούβλι - Η αξία του χρηματιστηρίου της Μόσχας έφτασε στο 1/6 της Apple!
Η αεροπορική Aeroflot και η τράπεζα VTB σημειώνουν σημαντικά κέρδη στο ρωσικό χρηματιστήριο.

Σε υψηλό ενός μήνα κινείται το ρούβλι έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, εν μέσω των συνεχιζόμενων κυρώσεων των χωρών της Δύσης προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λίγο πριν από τις 10:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το ρωσικό νόμισμα ενισχυόταν 2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 87,98 ρούβλια ανά δολάριο και λίγο νωρίτερα στα 87,40 ρούβλια ανά δολάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου, 4 μέρες μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο χρηματιστήριο της Μόσχας, ο δείκτης MOEX ενισχύεται στις 11:10 (ώρα Ελλάδας) 3,83% στις 2.522 μονάδες, με την αεροπορική Aeroflot και την τράπεζα VTB να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Η ρωσική αγορά ανοίγει και πάλι σταδιακά και επιστρέφει στην ομαλότητα ύστερα από την αναστολή των συναλλαγών που προκάλεσαν οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα.

Σημειώνεται πως πλέον η αξία κεφαλαιοποίησης του MOEX είναι περίπου 6 φορές από αυτή της αμερικανικής Apple, όπως ανέφερε ο Εβγκένι Σουβόρον, οικονομολόγος της CentroCredit Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider