Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 4% στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 4% στο πετρέλαιο
H εισβολή ης Ρωσίας στην Ουκρανία, χωρίς πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, συνεχίζει να επιβαρύνει το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα. 

Τελευταία Ενημέρωση 13:35

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με εξαίρεση τον γαλλικό, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς η εισβολή ης Ρωσίας στην Ουκρανία, χωρίς πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, συνεχίζει να επιβαρύνει το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,17%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,04%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 0,1%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,1%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,71%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,66%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται στο +0,03%.

Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα το τελεσίγραφο της Ρωσίας για παράδοση της Μαριούπολης, την ώρα που οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο συνεχίζονται. Εχθές, ο πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτό θα σήμαινε την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. «Εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο CNN.

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο συνεχίζει το ανοδικό του ράλι, με το Brent να ενισχύεται 4,14% στα 112,39 δολάρια το βαρέλι και το WTI να καταγράφει άνοδο 4,11% στα 107,34 δολάρια το βαρέλι.

Μικτά τα πρόσημα στην Ασία

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές στην Ασία, μετά την απόφαση της Κίνας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,08%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,41%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έχασε 1,1%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 0,77% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,22%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στην Κίνα

Πετρέλαιο: Αγώνας δρόμου για αύξηση παραγωγής από τους μεγάλους παίκτες

Δυναμική στο Χρηματιστήριο δια χειρός DBRS

gazzetta
gazzetta reader insider insider