Wall Street: Ρελάνς για τον τεχνολογικό κλάδο με κέρδη άνω του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ρελάνς για τον τεχνολογικό κλάδο με κέρδη άνω του 2%
Συνεχίστηκε και την Τετάρτη η ανοδική αντίδραση της αγοράς, με ώθηση από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Με νέα κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ανακάμπτοντας σημαντικά από τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις της Πέμπτης αναφορικά με το ύψος του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 35.768 μονάδες, ενισχυμένος κατά 306 μονάδες ή 0,86%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,45% στις 4.587 μονάδες.

Συνέχεια στο ανοδικό του σερί έδωσε, τέλος, και ο δείκτης Nasdaq -των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης- ο οποίος διαμορφώθηκε στις 14.490 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 295 μονάδων ή 2,08%. Πλέον, ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται 8% υψηλότερα σε σχέση με τα χαμηλά για το 2022 που βρέθηκε στις 27 Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι κολοσσοί του διαδικτυακού εμπορίου Etsy και Shopify, που ενισχύθηκαν κατά 3,8% και 5% αντίστοιχα, ενώ ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 5,4% σημείωσε και ο τίτλος της Meta Platforms, ανακάμπτοντας μερικώς από την παρατεταμένη «βουτιά» της προηγούμενης εβδομάδας.

Άνοδο 5,2% και 4,8 αντίστοιχα σημείωσαν και οι μετοχές των DocuSign και Zoom Video, ενώ κέρδη 4,3% κατέγραψε και ο ταξιδιωτικός κολοσσός Norwegian Cruise Line Holdings, όπως και η αεροπορική Delta AirLines, που ενισχύθηκε κατά 3%

«Άλμα» 12% και για την μετοχή της ενεργειακή Enphase Energy μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα δ' τριμήνου, ενώ άνοδο 10% σημείωσε και ο τίτλος της αλυσίδας εστιατορίων Chipotle.

Όπως αναφέρει το CNBC, σχεδόν το 60% των εισηγμένων στον δείκτη S&P έχουν ανακοινώσεις τις επιδόσεις τους για το δ' τρίμηνο του 2021, με το 77% από αυτές να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,4% τον Ιανουάριο και άνοδο 7,2% σε ετήσιο επίπεδο, το οποίο θα είναι το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider