Wall Street: Συνέχεια στο ανοδικό ράλι με καύσιμο από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνέχεια στο ανοδικό ράλι με καύσιμο από τα εταιρικά αποτελέσματα
Οι επενδυτές παρέμειναν ανεπηρέαστοι από τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά εργασία στις ΗΠΑ.

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν ανεπηρέαστοι από τα αρνητικά στοιχεία για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και να ρίχνουν το βάρος στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων κολοσσών της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 35.629 μονάδες, ενισχυμένος κατά 223 μονάδες ή 0,63%. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,94% στις 4.589 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% και διαμορφώθηκε στις 14.417 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που άγγιξαν το 24% κατέγραψε ο τίτλος της PayPal, καθώς o κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τα έσοδα αλλά και τους νέους συνδρομητές κατά το τρέχον έτος.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 5% σημείωσε η εταιρεία κατασκευής τσιπ Advanced Micro Devices, ενώ οι καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις των Qualcomm και Match Group έφερε κέρδη για τις μετοχές τους, που ενισχύθηκαν κατά 6,2% και 5,2% αντίστοιχα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε και η μετοχή της Microsoft, που σημείωσε κέρδη 1,5%, ενώ ο τίτλος της Meta -η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ' τριμήνου αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης- ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Τέλος, απώλειες 2% σημείωσε και η μετοχή της Starbucks μετά τις ανακοινώσεις για τις επιδόσεις της αλυσίδας στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, ενώ πτώση 1% κατέγραψε η μετοχή της General Motors, παρά το γεγονός πως τα έσοδά της αυξήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις κατά το δ' τρίμηνο.

Μάκρο

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προχώρησαν στην περικοπή θέσεων εργασίας για τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «έδειξε τα δόντια της» στην αγορά εργασίας της χώρας, όπως προκύπτει από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ADP.

Ειδικότερα, οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 301.000 στον πρώτο μήνα του 2022 μετά από αύξηση 807.000 θέσεων τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν άνοδο 207.000 θέσεων εργασίας.

Είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020 που οι θέσεις εργασίας καταγράφουν μείωση σε μηνιαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider