Προς άλλη μια «επική» ανατροπή κινείται ο Dow σβήνοντας απώλειες 850 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς άλλη μια «επική» ανατροπή κινείται ο Dow σβήνοντας απώλειες 850 μονάδων
Εκατοντάδες μονάδες απωλειών διέγραψε και πάλι ο Dow, «αγώνας δρόμου» των αγοραστών να «γυρίσουν» και τους άλλους δύο δείκτες.

Τελευταία ενημέρωση 21:29

Ο Dow Jones έβαλε «πλώρη» για μια δεύτερη επική ανατροπή την Τρίτη στην αμερικανική αγορά, καθώς «έσβησε» ενδοσυνεδριακές απώλειες 800 μονάδων και πλέον κινείται ξανά σε θετικό έδαφος, μία ημέρα μετά από το εντυπωσιακό comeback της Δευτέρας. Οι S&P και Nasdaq κινούνται ακόμα στο «κόκκινο» αν και έχουν περιορίσει αισθητά τις απώλειες τους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,09% και διαμορφώνεται στις 33.994 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,51% στις 4.388 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 13.701 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,12%.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και η επιφυλακτικότητα εξαιτίας της επικείμενης συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη οδήγησαν σε ισχυρές απώλειες τους δείκτες της αγοράς, ωστόσο δέκα λεπτά πριν το καμπανάκι της λήξης, με ένα επικό comeback οι αγοραστές έσβησαν όλες τις απώλειες στέλνοντας τους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της General Electric μετά τις ανακοινώσεις των επιδόσεων της εισηγμένης κατά το δ' τρίμηνο του έτους, ενώ πτωτικά κινείται και ο τίτλος της φαρμακευτικής Johnson & Johnson, η οποία «έχασε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχετικά με τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου.

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 2,5% σημειώνουν και οι τίτλοι των Goldman Sachs και Home Depot, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της 3M, η οποία ανέφερε πως τα κέρδη της κατά το δ' τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Μάκρο

Ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, S&P CoreLogic Case-Shiller 20 πόλεων σημείωσε άνοδο 18,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από 18,5% τον προηγούμενο μήνα. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών Case-Shiller έδειξε αύξηση 18,8% μεταξύ 2020 και 2021 τον Νοέμβριο, επίσης μειωμένος από τον προηγούμενο μήνα.

Η Federal Housing Finance Agency δημοσίευσε τον δικό της δείκτη τιμών κατοικιών, ο οποίος έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν 17,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

Σε άλλα στοιχεία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά τον Ιανουάριο, με περισσότερους καταναλωτές να σχεδιάζουν να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα μεγάλα προϊόντα, παρόλο που ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για τις συνθήκες των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας στο εγγύς μέλλον.

Το Conference Board ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του υποχώρησε στο 113,8 αυτόν τον μήνα από το αναθεωρημένο 115,2 τον Δεκέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στο 111,8 από την προηγούμενη ένδειξη 115,8 τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider